SkoleIT Online OCR

Digitalisér alle slags tekster - og lad computeren læse dem op

Kunne I tænke jer at spare papir og penge? Og vil I gøre det lettere for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder at læse gamle filer og fysiske tekster?

Nem og hurtig OCR-behandling til klasse og kontor

I undervisningen gør løsningen det let at digitalisere kopiark og dele tekster online, der samtidig kan læses af oplæsningsprogrammer som IntoWords, CD-ORD eller ViTal. Det er muligt for elever med ordblindhed eller læsevanskeligheder selv at indsende filer til OCR-behandling, så de lettere kan følge med i undervisningen.

I kan bruge SkoleIT Online OCR på kontoret til digitalisering af kvitteringer, håndskrevne sedler, referater, jobansøgninger, gamle dokumenter mv. 

Hvad er Online OCR?

Med SkoleIT Online OCR kan I konvertere billedfiler, kopiark eller boguddrag til PDF- eller Word-filer, som kan læses af oplæsningsprogrammer, og som ansatte og elever kan kopiere, redigere og tage noter i.

Scanneren gemmer det digitaliserede og OCR-behandlede dokument i en OCR-mappe på Google Drev. Hvis dokumentet allerede er digitalt, kan det i stedet sendes til skolens OCR-mail, der returnerer det som OCR-behandlet fil. OCR-behandlingen tager kun få minutter.

Vi bruger SkoleIT Online OCR i undervisningen og på kontoret. Det er nemt og fungerer.

I undervisningen scanner lærerne en fysisk tekst ind, så de kan dele den med eleverne i en samlet PDF-fil. Alle elever har jo computere, så vi sparer en frygtelig masse papir, når de læser på skærmen. I fremtiden skal vi også bruge OCR-funktionen, så elever med læsevanskeligheder kan få læst tekster op.

På kontoret bruger vi allerede OCR-funktionen til at kopiere tekst, vi gerne vil bevare fra gamle printede dokumenter eller opdatere indholdet i gamle dokumenter, vi kun har på print.

Jeanette Bertelsen - Sekretær og IT-ansvarlig på Vesterbølle Efterskole

5 gode grunde til at vælge Online OCR

Specifikationer og spørgsmål

Læs også om